Caramello Pâtisserie

Caramello e бутикова сладкарница, черпеща своето вдъхновение от френската кухня и култура, която предлага голям избор от гурме десерти. Макар, че клиентите могат да намерят сладки, ръчно-направени изкушения от всякакъв вид, най-забележителният от всички e именно специалитетът на Caramello – еклерът. В него биват комбинирани класически френски рецепти, с модерни подходи и продукти.

Нашата задача беше да създадем визуалната идентичност, принт материалите и опаковките на бранда. Целта беше да създадем изчистен и елегантен графичен стил, който да е лесно различим от този на конкуренцията със своята уникалност и индивидуалност. Комбинирахме всичко това с елегантна и луксозна цветова палитра, състояща се от ментово и тъмно зелено, бяло и мед.

След разработването на множество концепции, тестване и коригиране, стигнахме до лого, съставено от красива типография, комбинирана със семпъл знак. За него, решихме да използване най-важното от творенията на сладкарницата – еклерът. 

Всеки материал беше внимателно създаден да изглежда и да се усеща като премиален, като в същото време запазва цялостна консистентност на стила във всяко направление – от малките етикети за цените, през декорациите в салона, до цялостния интериорен и екстериорен дизайн на заведението.

Какво направихме за Caramello

— Услуги

Art & Creative Direction
Визуална идентичност
Принт материали
Опаковки
Рекламни визии (Key Visual)
Дигитални материали
Маркетинг материали
Производство на материали

— материали

Лого дизайн
Графичен стил
Визии за социални мрежи
Менюта
Визитки
Обемни букви
Брандиране на витрини
Хартиени торби
Кутии за еклери и бонбони