Riccione

Riccione е български кафе бранд, създаден през 2015 година, черпещ своето вдъхновение от родината на еспресото – Италия. И още по-конкретно от малкия град Ричоне, намиращ се в провинция Римини, северна Италия.

Riccione предлага първокласно кафе на зърна, с плътен вкус и богато ухание, разделено на 5 различни вкуса по собствени рецепти, покриващи високите критерии и на най-претенциозните ценители на кафето.

Нашата главна роля в проекта беше да създадем първокласна, премиум визия на бранда, която да го отличи на българския пазар и да спомогне за бързото популяризиране на марката. Създадохме една елегантна визия, загатваща високото качество на кафето и отличните му вкусови качества, чрез тъмна палитра от цветове, комбинирани с меден цвят и завършени с изчистен дизайн и креативни описания и имена на отделните рецепти.

Най-ранните археологически находни в град Ричоне датират още от времето на Римската имерия. Именно от там дойде и нашето вдъхновение за знака, използвайки визия на римски войник, а в последствие и за имената на различните рецепти на кафето, посветени на различни военни рангове в римската армия. Така всяка рецепта получи допълнителна индивидуалност, допълнена от добре написано описание, гъделичкащо любопитството на всеки ценител и даващо му още един повод да опита и да се наслади на вкуса на Riccione.

Какво направихме за Riccione

— Услуги

Art & Creative Direction
Визуална идентичност
Принт материали
Рекламни визии (Key Visual)
Copywriting
Именуване
Дизайн на каталог
Маркетинг материали
Производство на материали

— материали

Лого дизайн
Графичен стил
Визии за социални мрежи
Продуктов каталог
Продуктови описания
Имена на продукти
Визитки
Чаши
Опаковки за кафе